Some Apects of Regional Demography - Kačírek, Petr (Wybrane aspekty demografii regionalnej, 2007)
Artykuł skupia się, na wybranych aspektach demografii regionalnej, głównie na źródłach danych i wskaźnikach stosowanych w demograficznych analizach regionalnych. Uwzględnia budowę i interpretację wybranych wskaźników demograficznych.
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2007; nr 1161, s. 146-150