The Influence of Agribusiness Market Structure on the Entrepreneurial Environment in a Region - Bečvářová, Věra (Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2008)
Autorka omawia najważniejsze sygnały zmian powodowanych procesem globalizacji w sektorze agrofood. Zbadano wpływ kształtowania agrobiznesu i jego struktury rynkowej na pozycję firm rolniczych i bezpośrednio powiązane segmenty w obszarze przetwarzania i dystrybucji produktów rolniczych w tym kontekście z perspektywy osiągnięcia przewagi konkurencyjnej i bieżącej korzyści ekonomicznej w warunkach określonego regionu. (oryg. streszcz.)
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2008; nr 1192, s. 304-309