Category Management - a Supply Chain Strategy - Kobyłt, Agata (Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2007)
Zarządzanie kategoriami jest nieodłączną częścią zarządzania łańcuchami logistycznymi. Wskazuje na konieczność dokonywania zmian jakościowych w konstrukcji łańcucha dostaw. Tylko łańcuch zorientowany na konsumenta i jego potrzeby może być efektywny i przynosić zyski wszystkim jego uczestnikom. Artykuł wskazuje, że zarządzanie kategoriami jest ważne dla strategii i planowania w łańcuchu dostaw. (abstrakt oryginalny)
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Ekonometria (19); 2007; nr 1180, s. 138-146