Dylematy konceptualizacji społecznej nieodpowiedzialności przedsiębiorstwa - Sokołowska-Durkalec, Agnieszka (The dilemmas in conceptualizing corporate social irresponsibility, 2025)
[Prezentowana monografia jest pierwszym w literaturze przedmiotu wielowymiarowym i kompleksowym konceptualno-teoretycznym studium na temat problematycznego ujęcia konceptualizacji społecznej nieodpowiedzialności, w której podjęto się niełatwego zadania eksploracji, wyjaśnienia i syntezy dylematów dotyczących jednego z etapów budowania teorii. Celem głównym niniejszego opracowania jest identyfikacja dylematów konceptualizacji społecznej nieodpowiedzialności przedsiębiorstwa (CSI) z perspektywy jej problematycznego kontekstu. Na treść opracowania składają się rozważania, wzbogacające teorię nauk o zarządzaniu i jakości w trzech płaszczyznach, tj. teoriopoznawczej, metodologicznej i aplikacyjnej. Aktualność i ważność podejmowanej w pracy problematyki, szczególne walory poznawcze, a także praktyczne ujęcie CSI sprawią, że monografia znajdzie czytelników nie tylko wśród naukowców i studentów, lecz także przedstawicieli praktyki gospodarczej.] z zapowiedzi
s. 439
Cytuj jako: Sokołowska-Durkalec, A. (2025). Dylematy konceptualizacji społecznej nieodpowiedzialności przedsiębiorstwa. Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Keywords: zarządzanie; społeczna nieodpowiedzialność przedsiębiorstwa; CSI; społeczna odpowiedzialność przedsiębiorstwa; konceptualizacja