Organizacje non profit w Polsce: funkcjonowanie, wyzwania i rozwój [całość] - Brajer-Marczak, Renata. Redakcja; Marciszewska, Anna. Redakcja (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2024)
[Prezentowana monografia jest następstwem konferencji „I Forum Rozwoju Organizacji Pozarządowych Dolnego Śląska”, która odbyła się na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Książka nawiązuje do poruszanych podczas konferencji tematów i prowadzonych dyskusji. Jest pierwszym naukowym opracowaniem przygotowanym przez zespół Autorek i Autorów ze Szkoły Doktorskiej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, reprezentujących dyscyplinę naukową nauki o zarządzaniu i jakości. Zawartość poszczególnych rozdziałów opiera się na naukowych metodach badawczych, a prezentowane studia przypadków odzwierciedlają doświadczenie praktyczne i zainteresowania zawodowe Autorek i Autorów. Zamysłem przedstawianych w monografii treści było z jednej strony wskazanie problemów i wyzwań, a z drugiej strony – szans na rozwój organizacji non profit.] z zapowiedzi
s. 97
Keywords: organizacje non profit; organizacje pozarządowe; wolonturystyka; świadomość ekologiczna; wydarzenia edukacyjne