Człowiek w sieci relacji społecznych - Wawrzynek, Łukasz (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2025)
[Monografia ma na celu przedstawienie kompleksowego obrazu funkcjonowania człowieka w zmieniającym się środowisku pracy, ukazując nie tylko najnowsze trendy, ale także wyzwania, możliwości oraz zagrożenia zarówno w teraźniejszości, jak i w przyszłości, która – zgodnie z tytułem – jest już teraz. Przyszłość, której jesteśmy częścią, wymaga od nas refleksji i gotowości na zmiany, które kształtują środowisko pracy. Książka została opracowana przez pracowników oraz współpracowników Katedry Zarządzania Produkcją i Pracą Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Powstała na podstawie szerokiej analizy krajowej i zagranicznej literatury przedmiotu, wyników zrealizowanych prac projektowych i badawczych oraz z wykorzystaniem bogatego doświadczenia zdobytego dzięki wieloletniej współpracy z praktyką biznesową. Publikacja jest skierowana zarówno do kadry zarządzającej środowiskiem pracy (menedżerów, liderów zespołów, specjalistów HR itd.), jak i studentów wszystkich poziomów studiów na kierunku zarządzanie (i nie tylko), którzy dopiero przygotowują się do pełnienia funkcji menedżerskich w dynamicznie zmieniającym się środowisku pracy.] z zapowiedzi
Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2025, s. 111-125
Keywords: środowisko pracy; zarządzanie czasem; praca zdalna; dobrostan; DEI; people; work environment; employee experience; Industry 4.0; time management; diversity and inclusivity; remote working; generations; social relations at work; employee well-being