Rozkład temperatury powietrza w pomieszczeniach przy wentylacji wyporowej - Jędrusik, Kamil (Air temperature distribution in rooms with displacement ventilation, 2012)
W pracy podjęto tematykę efektywności i poprawności działania wentylacji wyporowej ze szczególnym naciskiem na kształtowanie się pionowego rozkładu temperatury powietrza w pomieszczeniu wentylowanym w sposób wyporowy
Keywords: wentylacja wyporowa; nawiew wyporowy; nawiewnik wyporowy; rozkład temperatury; organizacja wymiany powietrza