Reengineering and Modelling Processes in Organisations - Kubiak, Bernard F.; Korowicki, Antoni (Reinżynieria i modelowanie procesów w organizacjach, 2006)
W artykule zaprezentowane zostały następujące zagadnienia: modelowanie jako narzędzie opisu funkcji i procesow w organizacjach. zintegrowany system informacyjny w świetle wymagań reinżynierii funkcji i procesow. reinżynieria w porownaniu z modelowaniem procesow w organizacjach, budowanie modelu, ktory pozwala na opis obecnej i przyszłej aktywności gospodarczej firmy. modelowanie procesow dystrybucyjnych, modelowanie procesowe w rozumieniu działań rynkowych firmy.
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1132, s. 132-140