Informatyka w biznesie [całość] - Dudycz, Helena. Redaktor (Debiuty studenckie. Informatyka w biznesie, 2024)
[Niniejszy zeszyt „Debiutów Studenckich” pt. Informatyka w biznesie zawiera zbiór artykułów studentów Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Omówiono w nich bardzo aktualne zagadnienia oraz wyniki przeprowadzonych badań empirycznych, związanych z zastosowaniem w biznesie metod, technologii i rozwiązań z szeroko rozumianej informatyki. Prace studentów poruszają takie tematy, jak: ewaluacja prototypu aplikacji o emocjach, zagrożenie cyberbezpieczeństwa w Europie Środkowo-Wschodniej, zastosowanie gamifikacji w aplikacjach do nauki języków obcych, rzeczywistość rozszerzona, sztuczna inteligencja w zarządzaniu bezpieczeństwem oraz funkcjonalność wybranych aplikacji inwestycyjnych.] z zapowiedzi
s. 116
Keywords: user experience; cyberbezpieczeństwo; gamifikacja; extended reality; sztuczna inteligencja