Uniwersalna metodyka oceny przedsięwzięć energooszczędnych z uwzględnieniem aspektu społecznego - Knutel Bernard (Universal methodology for assessing energy-saving projects, taking into account the social aspect, 2024)
Niniejsza rozprawa doktorska przedstawia uniwersalne, nowatorskie narzędzie oceny inwestycji energooszczędnych z uwzględnieniem analizy socjalnej bazującej na wskaźniku społecznej stopy zwrotu z inwestycji SROI.
Keywords: energooszczędność; inwestycja; ocena; zrównoważony rozwój