Współczesne problemy społeczno-ekonomiczne w ujęciu analitycznym [całość] - Stanimir, Agnieszka. Redakcja (Debiuty Studenckie. Współczesne problemy społeczno-ekonomiczne w ujęciu analitycznym, 2024)
[Kolejny zeszyt Debiutów Studenckich pod tytułem „Współczesne problemy społeczno-ekonomiczne w ujęciu analitycznym” składa się z dziesięciu artykułów. Prezentowane prace dotyczą bardzo zróżnicowanych obszarów koncentrujących się na jakości życia oraz problemach społeczno-ekonomicznych oraz aspektach dotyczących bezpieczeństwa jednostek, instytucji i firm. Każdy z zaprezentowanych artykułów zawiera wnikliwie przeprowadzony przegląd literatury, analizę problemu badawczego oraz wnioski ze wskazaniem kolejnych, niezbędnych w danym obszarze tematycznym, badań. Autorami artykułów są studenci Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.] z zapowiedzi.
s. 164
Keywords: modelowanie ekonometryczne; autokorelacja przestrzenna; metoda wzorca rozwoju; SARIMA; klasyczna metoda najmniejszych kwadratów