Mining of knowledge in object-oriented software - Maciaszek, Leszek A.; Liong, Bruc Lee (Drążenie wiedzy w oprogramowaniu obiektowo-zorientowanym, 2005)
Punktem wyjściowym artykułu jest domniemanie, że systemy informacyjne zawierają większość organizacyjnej i biznesowej wiedzy przedsiębiorstwa. W artykule omówiono odkrywanie wiedzy w ramach istniejących kodów, a także wykorzystano modele (np. model MDA - Model Driven Architecture), które stają się wartością a nie tylko wywołują koszty, jak w przypadku większości tworzonego współcześnie oprogramowania [fragment abstraktu].
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1064, s. 367-379