Wyzwania implementacji controllingu w praktyce gospodarczej [całość] - Dyczkowski, Tomasz. Redakcja (Debiuty studenckie. Wyzwania implementacji controllingu w praktyce gospodarczej, 2024)
[W prezentowanym zeszycie znaleźć można efekty badań przeprowadzonych przez dziesięcioro studentów, którzy przygotowali prace dyplomowe, szukając odpowiedzi na współczesne wyzwania implementacji controllingu w praktyce gospodarczej takie, jak: controlling w banku, controlling sprzedaży w sieci aptek, controlling projektów w jednostce samorządu terytorialnego oraz kompetencje i zadania controllerów w przedsiębiorstwach. Poruszane zagadnienia ukazują spektrum uwarunkowań projektowania, wprowadzania, realizacji i doskonalenia controllingu w organizacjach dużych, średnich i małych, komercyjnych i tych działających non-profit, w sektorze finansowym, produkcyjnym, usługowym oraz publicznym.] z zapowiedzi
s. 127