Zrównoważony rozwój - trendy, wyzwania, kontrowersje [całość] - Teneta, Dorota. Redakcja (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2024)
[Zeszyt poświęcony jest trendom, wyzwaniom i kontrowersjom towarzyszącym urzeczywistnianiu idei zrównoważonego rozwoju. W prezentowanych tekstach omówiono m.in. takie zagadnienia, jak: zrównoważone budownictwo, promowanie zrównoważonego rozwoju, lojalność klienta, raportowanie niefinansowe, greenwashing i platooning. Autorami artykułów są studenci Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, którzy przygotowali wartościowe artykuły o walorach aplikacyjnych.] z zapowiedzi
s. 162
Keywords: zrównoważony rozwój; zrównoważone budownictwo; platooning; greenwashing; raportowanie niefinansowe