Wpływ modyfikacji płynności błony komórkowej plemników psa na ich wybrane właściwości w nasieniu poddanym kriokonserwacji - Ligocka-Kowalczyk Zuzanna (The effect of modification of the membranę fluidity of canine sperm cells on their selected properties in cryopreserved semen, 2024)
Celem badań była wieloparametrowa ocena wpływu modyfikacji płynności błony komórkowej plemników psa na ich wybrane parametry w nasieniu poddanym kriokonserwacji.
Keywords: nasienie psów; płynność błony; cholesterol; plemniki; kriokonserwacja