System płatności internetowych dla e-commerce - Solarz, Małgorzata (On-line Payment System for E-commerce, 2009)
Następstwem dynamicznego rozwoju e-handlu było pojawienie się na polskim rynku podmiotów, które pośredniczą w rozliczaniu płatności internetowych pomiędzy właścicielem sklepu internetowego a jego klientami. Z trzech zaprezentowanych systemów płatności internetowych - Dotpay, Przelewy24 i Płatnosci.pl - najatrakcyjniejszą ofertę ma pierwszy. Pozytywnie wyróżnia się on na tle konkurentów zarówno pod względem funkcjonalności, jak i wysokości opłat i prowizji pobieranych od rozliczanych transakcji.(abstrakt oryginalny)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2009, Nr 75, s. 117-126
Keywords: płatności internetowe; sklep internetowy; e-commerce