Informacje rynkowe w nadzorczej ocenie banków - Radomski, Grzegorz (Market Information in the Bank's Supervisory Evaluation, 2009)
Autor podejmuje tematykę dotyczącą możliwości wykorzystania informacji rynkowych w ocenie banków przez instytucje nadzorcze. Przedstawia przesłanki świadczące o ich użytecznym charakterze oraz źródła danych rynkowych. Ponadto opisuje wybrane wyniki badań obecnych w literaturze, wskazujących na zasadność ich implementacji w procesie nadzorczym.(abstrakt oryginalny)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2009, Nr 75, s. 107-116
Keywords: dyscyplina rynkowa; nadzór bankowy; bank; ocena