Zimowa dieta uszatki Asio otus i jej długoterminowa dynamika na wybranych stanowiskach okolic Równiny Wrocławskiej - Mazur Nikodem (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2023)
Celem pracy było określenie wieloletniej, zimowej diety uszatki Asio otus na Równinie Wrocławskiej i jej okolicach w kontekście wpływu czynników meteorologicznych oraz siedliskowych.
Keywords: wypluwki; zrzutki; pokarm; Microtus arvalis