Wpływ wybranych czynników agrotechnicznych na wzrost, plonowanie i skład chemiczny Stevia rebaudiana Bert - Śniegowska Joanna (The effect of selected agronomic factors on growth, yielding and chemical composition of Stevia rebaudiana Bert, 2024)
W ramach rozprawy doktorskiej pt. „Wpływ wybranych czynników agrotechnicznych na wzrost, plonowanie i skład chemiczny Stevia rebaudiana Bert.” oceniono możliwość uprawy stewii (Stevia rebaudiana Bert.) w umiarkowanym klimacie Polski z wykorzystaniem wybranych zabiegów agrotechnicznych w celu optymalizacji technologii uprawy i uzyskania dużego plonu dobrej jakości.
Keywords: stewia; nawożenie; rozstawa; nawodnianie; stewiozydy