Budżetowanie kosztów działań na podstawie Time-Driven Activity Based Costing - Putyra, Adam (Activity Costs Budgeting Based On Time-Driven Activity Based Costing, 2008)
Ewolucja systemów rachunku kosztów pociąga za sobą ewolucję opartych na tych systemach metod budżetowania. W artykule przedstawiono możliwą do zastosowania procedurę budżetowania kosztów działań w oparciu o TD ABC. Omówiono procedurę alokacji kosztów w TD ABC oraz scharakteryzowano etapy rachunku kosztów działań i budżetowania kosztów działań.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2008, Nr 14, s. 363-374