Rachunek kosztów działań - wczoraj i dziś - Niewęgłowski, Adam (Activity-Based Costing - Yesterday and Today, 2008)
W artykule omówiono rachunek kosztów działań oraz zmiany, jakie w nim zachodziły na przestrzeni lat. Przedstawiono wady i ograniczenia tradycyjnego rachunku kosztów działań oraz scharakteryzowano Time-Driven Activity Based Costing jako efekt doskonalenia rachunku kosztów działań.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2008, Nr 14, s. 286-292