Problemy z budżetowaniem. Krytyka a praktyka stosowania - Kotapski, Roman (Budgeting Problems in Companies. A Criticism of Budget Practice, 2008)
Celem artykułu jest przedstawienie problemów związanych z funkcjonowaniem budżetowania na przykładzie przedsiębiorstw z branży budowlanej. Omówiono wady systemu budżetowania, czynniki ograniczające budżetowanie oraz negatywne aspekty zastosowania budżetu rocznego w przedsiębiorstwie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2008, Nr 14, s. 183-192