Rachunkowość zadaniowa w systemie rachunkowości budżetowej jednostek sektora finansów publicznych - Kaczmarek, Marcin (Performance Accounting in a System of Budget Accounting of the Public Sector Units, 2008)
W artykule omówiono istotę budżetu zadaniowego oraz scharakteryzowano jego strukturę. Przedstawiono również pojęcie i zakres rachunkowości zadaniowej oraz jej miejsce w strukturze budżetowania zadaniowego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2008, Nr 14, s. 133-140