Ewidencja kosztów zadań publicznych w jednostkach samorządu terytorialnego - wybrane problemy - Dylewski, Marek (Cost Accounting of Public Tasks in Local Government Units - Chosen Problems, 2008)
W opracowaniu wskazano wybrane problemy związane z rozliczaniem kosztów realizacji zadań publicznych oraz postulowane kierunki rozwiązań w zakresie zmian systemu ewidencji i rozliczania kosztów zadań. Omówiono również budżet jednostki samorządu terytorialnego i jego znaczenie w systemie ewidencji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2008, Nr 14, s. 114-119