Narzędzia controllingowe w ocenie efektywności przedsięwzięć informatycznych - Chomiak-Orsa, Iwona (Controlling Tools for it Project Efficiency Evaluation, 2008)
W prezentowanym artykule omówiono problemy związane z oceną efektywności przedsięwzięć informatycznych. Przedstawiono rodzaje przedsięwzięć informatycznych, pojęcie efektywności w projektach oraz cel badania efektywności projektów informatycznych. Opisano również wybrane narzędzia controllingowe stosowane w ocenie przedsięwzięć informatycznych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2008, Nr 14, s. 66-72