Poszukiwanie epitopów limfocytów T regulatorowych (Tregitopów) u psów jako czynników immunomodulujących o potencjalnych właściwościach terapeutycznych - Szydłowski Paweł (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2024)
Za cel pracy obrano określenie wpływu cząsteczek IgG oraz tregitopu (EEQ) i peptydów o potencjalnych właściwościach tregitopów (EQF i PSV) na frekwencję limfocytów Treg w hodowli in vitro limfocytów psów jako potencjalnych immunomodulatorów.
Keywords: Treg; Tregitop; Tregitopy; pies; limfocyty; autoimmunologia; in vitro