Wpływ nawożenia azotem na plonowanie i jakość technologiczną korzeni buraka cukrowego - Wilkosz-Stróżyk Małgorzata (The influence of nitrogen fertilization on the yield and technological quality of sugar beet roots, 2024)
Celem przeprowadzonych badań było określenie w jakich ilościach i formach nawożenie azotem oddziałuje na plon i jakość technologiczną korzeni buraka cukrowego.
Keywords: burak cukrowy; nawożenie azotem; plon; jakość technologiczna