Spory wokół pojęcia efektywności gospodarowania i pojęć pochodnych we współczesnej literaturze i praktyce gospodarczej - Becla, Agnieszka; Czaja, Stanisław; Tutaj, Jerzy (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2024)
[W monografii skupiono się na problemie identyfikacji sporów towarzyszących definiowaniu i rozumieniu efektywności ekonomicznej oraz pojęciom pochodnym we współczesnej literaturze czy praktyce gospodarczej. Celem pracy jest przegląd głównych zagadnień spornych dotyczących efektywności ekonomicznej i pojęć pochodnych, które mogłyby być punktem wyjścia do zaprojektowania odpowiedniego podejścia do obliczania użytecznego ujęcia tych kategorii na poziomie małych i średnich przedsiębiorstw w Polsce.] z zapowiedzi.
s. 150
Keywords: efektywność ekonomiczna; racjonalność działania; ocena przedsięwzięć gospodarczych; ocena działań gospodarczych; rachunek ekonomiczny