Muzykoterapia - stałość i zmiana - Cylulko, Paweł. Redakcja naukowa; Gładyszewska-Cylulko, Joanna. Redakcja naukowa (Akademia Muzyczna im. Karola Lipińskiego we Wrocławiu, 2014)
Pierwszym tomem serii „Wrocławska muzykoterapia” zatytułowanym Muzykoterapia – stałość i zmiana Wydawnictwo Akademii Muzycznej im. Karola Lipińskiego we Wrocławiu inauguruje nowy cykl publikacji poświęconych muzykoterapii, redagowany z myślą o studentach tego kierunku, zawodowo czynnych muzykoterapeutach oraz innych specjalistach chcących poszerzać zakres swojej wiedzy i umiejętności. Liczymy na to, że seria stanie się inspiracją do wnikliwych, głębokich i pełnych otwartości studiów nad muzykoterapią jako nauką i profesją, której teraźniejszość i przyszłość zależy od nas wszystkich.
Wrocławska Muzykoterapia, t. 1
Keywords: muzykoterapia; diagnoza; zdrowie; autyzm; deontologia; hipoterapia; improwizacja; logopedia; salutogeneza; spontaniczny teatr muzykalny (STM); surdomuzykoterapia; tyflomuzykoterapia; tyflopedagogika