Opracowanie technologii pokrywania ścieżek i drutów miedzianych warstwami grafenowymi do zastosowań w elektronice - Lis, Krzysztof (Development of technology for coating copper tracks and wires with graphene layers for applications in electronics, 2023)
Przedstawiona została budowa systemów do syntezy grafenu na powierzchni miedzi oraz optymalizacja warunków syntez nakierowana na efektywne pokrywanie powierzchni przewodów i ścieżek miedzianych grafenem w połączeniu z opracowaniem metod oceny jakości uzyskiwanych powłok.
Keywords: grafen; elektronika; korozja; graphene; PECVD; copper corrosion