Współczesne problemy ekonomii i zarządzania [całość] - Sobczak, Elżbieta. Redakcja (Debiuty studenckie. Współczesne problemy ekonomii i zarządzania, 2023)
[W sześciu artykułach składających się na prezentowany zeszyt opisano różne aspekty funkcjonowania gospodarki Polski i Europy, nawiązując do współczesnych wyzwań rozwojowych, w tym m.in. do implementacji celów zrównoważonego rozwoju, wdrażania innowacji czy dostosowania do dynamicznych zmian zachodzących na rynku pracy. Czytelnik odnajdzie w książce szczegółowe omówienie m.in. takich zagadnień, jak: innowacyjność państw Unii Europejskiej w latach 2019-2021, wydatki badawczo-rozwojowe w Polsce na tle innych krajów Unii Europejskiej w latach 2016-2020, wiedza jako kluczowy element modelu kompetencyjnego przedsiębiorcy z pokolenia milenialsów.] z zapowiedzi
s. 92
Keywords: zrównoważony rozwój; innowacje; rynek pracy; Unia Europejska; model kompetencji; Milenialsi