Finanse ery cyfrowej – nowe instrumenty finansowe w pozyskiwaniu kapitału - Wójcik-Czerniawska, Agnieszka; Pohulak-Żołędowska, Elżbieta (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2024)
[Monografia przybliża tematykę nowych rozwiązań finansowych w erze cyfrowej. Książka skupia się na analizie wpływu rewolucji cyfrowej na rynek finansowy oraz przedstawia nowoczesne narzędzia pozyskiwania kapitału, takie jak kryptowaluty, FinTech czy crowdfunding. Celem publikacji jest zwrócenie uwagi na przeobrażenia zachodzące na rynkach finansowych w kontekście postępującej cyfryzacji gospodarki oraz ukazanie możliwości, jakie nowe instrumenty finansowe stwarzają przedsiębiorstwom w pozyskiwaniu kapitału. Książka jest adresowana do studentów i badaczy zainteresowanych tematyką finansów i nowych technologii, a także przedsiębiorców poszukujących alternatywnych źródeł finansowania w erze cyfrowej.] z zapowiedzi.
s. 84
Keywords: FinTech; bitcoin; kryptowaluty; cyfryzacja