The role of sanA in Salmonella pathogenicity - Aleksandrowicz Adrianna (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2024)
W ramach pracy doktorskiej przeprowadzono kompleksową analizę właściwości i funkcji biologicznej SanA. Celem było zrozumienie, jak SanA wpływa na charakterystykę błon Salmonella, skutkując w fenotypie oporności bakterii na stresory środowiskowe.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: Salmonella; inwazja; adhezja; antybiotykooporność