Spis treści [Zarządzanie różnorodnością w organizacji – istota, znaczenie, wyzwania / pod red. Doroty Tenety.- Wrocław, 2023] - Teneta, Dorota. Redakcja (Debiuty studenckie. Zarządzanie różnorodnością w organizacji – istota, znaczenie, wyzwania, 2023)
[Zeszyt zawiera siedem artykułów omawiających następujące zagadnienia: zarządzanie różnorodnością w szkole podstawowej – szanse i zagrożenia; zjawisko mobbingu w publicznej uczelni wyższej; praktyki związane z zarządzaniem różnorodnością w korporacji międzynarodowej na przykładzie TJX Inc.; zarządzanie różnorodnością w Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu; zarządzanie różnorodnością w BNP Paribas Bank Polska SA; analiza sytuacji kobiet na rynku pracy w krajach Unii Europejskiej; komunikacja marketingowa w mediach społecznościowych w kulturach wysokoi niskokontekstowych na przykładzie marki L’Oréal.] z zapowiedzi.
s. 94
Keywords: rożnorodność; mobbing; korporacje międzynarodowe; rynek pracy; kultury niskokontekstowe; kultury wysokokontekstowe; komunikacja marketingowa