Spis treści - Hadro, Dominika. Redakcja; Prędkiewicz, Paweł. Redakcja (Debiuty studenckie. Finanse, 2023)
[W zeszycie znajduje się sześć artykułów eksplorujących aktualne zagadnienia związane z różnymi obszarami finansów. Wspólną cechą prezentowanych opracowań są badania empiryczne. W tekstach omówiono m.in. takie zagadnienia, jak: ekonomiczne i społeczne czynniki dzietności; inwestycje alternatywne na przykładzie samochodów zabytkowych; analiza kosztu kapitału własnego w polskim sektorze bankowym w okresie pandemii COVID-19; koszt kapitału własnego spółek rodzinnych notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie; ocena sytuacji mieszkaniowej w Polsce i w wybranych krajach europejskich; wpływ pierwszej oferty publicznej na dalsze losy przedsiębiorstwa.] z zapowiedzi
s. 88
Keywords: współczynnik dzietności; inwestycje; ROE; wartość rynkowa; przedsiębiorstwa rodzinne; modele bankructwa