Jednostki cenowe – koncepcja i typologia - Karasiewicz, Grzegorz (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2023)
Opracowanie ma charakter koncepcyjny. Celem rozdziału jest określenie innowacyjnych jednostek cenowych i ich możliwości rynkowych oraz przedstawienie typologii jednostek cenowych. Punktem wyjścia do identyfikacji innowacyjnych jednostek cenowych są dwie koncepcje teoretyczne: logiki usługowej dominacji (service-dominant logic, SDL) oraz wartości użytkowania (value-in-use).
Karasiewicz, G. (2023). Jednostki cenowe – koncepcja i typologia. W: M. Sobocińska (red.), Konsument i rynek – Badania marketingowe – Strategie i działania marketingowe. Księga jubileuszowa z okazji 50-lecia pracy twórczej prof. zw. dr hab. Krystyny Mazurek-Łopacińskiej (s. 455–465). Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Keywords: innowacje cenowe; jednostki cenowe; koncepcja logiki usługowej dominacji; service-dominant logic; wartość użytkowania; value-in-use