Spis treści [Gospodarka nieruchomościami / pod red. Aleksandry Łakomiak.- Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2023] - Łakomiak, Aleksandra. Redakcja (Debiuty Studenckie. Gospodarka nieruchomościami, 2023)
[Niniejszy numer „Debiutów Studenckich” poświęcony gospodarce nieruchomościami rozpatruje je w trzech obszarach tematycznych, które stanowią: nieruchomości jako przedmiot podatku, kosztów ponoszonych na utrzymanie nieruchomości oraz finansowanie ich. W zeszycie omówiono takie zagadnienia, jak: koszty wspólne i zasady ich rozliczania we wspólnocie mieszkaniowej, polityka podatkowa gmin w zakresie podatku od nieruchomości, podatek od infrastruktury w gminie, optymalizacja podatkowa kosztów wytworzenia i utrzymania nieruchomości w podmiocie produkcyjnym, finansowanie remiz strażackich jako środków trwałych i nieruchomości, administracyjne postępowanie egzekucyjne z majątku dłużnika, w tym z nieruchomości, rachunek przepływów pieniężnych w ocenie sytuacji finansowej i majątkowej podmiotów gospodarczych na przykładzie nieruchomości z perspektywy biegłego rewidenta i innych zawodów, aspekty podatkowe działalności deweloperskiej.] z zapowiedzi
s. 117
Keywords: wspólnota mieszkaniowa; nieruchomości; koszty wspólne; podatek od nieruchomości; biegły rewident; remizy strażackie; postępowanie egzekucyjne; działalność deweloperska