Umbilical Cord Mesenchymal Stem Cells in Cats: biology and clinical application for embryo culture in vitro - Baouche Meriem (Mezenchymalne komórki macierzyste pępowiny u kotów: biologia i zastosowanie kliniczne w hodowli zarodków in vitro, 2023)
Celem przedstawionego projektu badawczego było wyizolowanie i scharakteryzowanie macierzystych komórek mezenchymalnych (MSC), pochodzących z różnych regionów anatomicznych sznura pępowinowego kota domowego.
Keywords: kot; mezenchymalne komórki macierzyste; in vitro; oocyty; zarodki; hodowla in vitro