Zarządzanie wiedzą w zarządzaniu kryzysowym w sektorze publicznym - Sienkiewicz-Małyjurek, Katarzyna (Knowledge Management in Emergency Management in the Public Sector, 2023)
Celem niniejszego artykułu było uporządkowanie istniejących wyników badań w zakresie zarządzania wiedzą w zarządzaniu kryzysowym w sektorze publicznym w wyniku systematycznego przeglądu literatury. W toku przeprowadzonych analiz zidentyfikowano trzy obszary badań nad zarządzaniem wiedzą w zarządzaniu kryzysowym w sektorze publicznym, a tematy badań w tym zakresie zanalizowano w ujęciu podstawowych, napędzających, wyłaniających się i niszowych obszarów tematycznych. Ustalono aktualne zagadnienia podejmowane w zakresie zarządzania wiedzą w zarządzaniu kryzysowym w sektorze publicznym. W rezultacie artykuł ten dostarcza podstaw teoretycznych i ważnych informacji na temat zarządzania wiedzą w zarządzaniu kryzysowym w sektorze publicznym z teoretycznej i praktycznej perspektywy.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2023; vol. 67, nr 5, s. 172-194
Keywords: zarządzanie kryzysowe w sektorze publicznym; zarządzanie katastrofami; zarządzanie kryzysem; zarządzanie wiedzą; zarządzanie publiczne; emergency management in the public sector; disaster management; crisis management; knowledge management; public governance