Zastosowanie ozonu do stabilizacji mikrobiologicznej wybranych serii materiałów oraz końcowych produktów - suplementów diety - Mrozek-Szetela Aneta (The use of ozone for microbiological stabilization of selected series of materials and final products - dietary supplements, 2023)
Celem poniższej pracy doktorskiej było opracowanie metody higienizacji ziół oraz gotowych mieszanek ziołowych, która stanowiłaby dobry kompromis pomiędzy wysoką skutecznością dekontaminacyjną, a jak najniższym potencjałem degradującym związki biologicznie czynne, jednocześnie odpowiedzialne za efekt leczniczy danego surowca
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: suplementy diety; zanieczyszczenia mikrobiologiczne; zioła; ozon; dekontaminacja