Research on selected aspects of semiochemical communication in dogs in the contextof sexual behavior - Woszczyło Martyna (Badania nad wybranymi aspektami komunikacji semiochemicznej psów w kontekście zachowań płciowych, 2023)
iniejsza praca doktorska skupia się na zrozumieniu roli feromonów występujących u samic psów domowych, badając ich źródła, struktury oraz oddziaływania tych substancji na zachowania i odpowiedzi fizjologiczne samców.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: semiochemical communication; pheromone; dog