Projektowanie piw ciemnych o wysokim potencjale antyoksydacyjnym - Paszkot Justyna (Designing of dark beers with high antioxidant potential, 2023)
Celem badań była ocena potencjału wykorzystania słodów ciemnych i prażonych ziaren zbóż, dobór technologii produkcji oraz szczepów drożdży w kształtowaniu jakości piw ciemnych o zwiększonej zawartości związków fenolowych i aktywności antyoksydacyjnej.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: słody ciemne; piwa ciemne; fermentacja etanolowa; aktywność przeciwutleniająca; związki fenolowe