Badania nad właściwościami in vitro oraz zdolnością zapładniającą plemników żubra (Bison bonasus) w aspekcie doskonalenia metod kriokonserwacji gamet męskich tego gatunku - Eberhardt Maria (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2023)
Celem badań było opracowanie skutecznego protokołu postępowania z plemnikami najądrzowymi żubra w ramach procedur stosowanych w banku gamet tego gatunku.
Keywords: żubr; plemniki; najądrza; kriokonserwacja; bank plemników