Algorytmy szeregowania zadań z nieustalonymi terminami gotowości na maszynach dowolnych - Ławrynowicz, Mirosław (Algorithms for scheduling jobs with indeterminate release dates on unrelated machines, 2023)
Przedmiotem pracy jest opracowanie algorytmów szeregowania zadań dla problemów optymalizacyjnych, w których założono nieustaloność terminów gotowości.
Keywords: długość uszeregowania; kryterium maksymalnego żalu; maszyny dowolne; optymalizacja; optymalizacja odporna; ScheLoc; przedziałowe terminy gotowości