Coworking w perspektywie badań organizacyjnych - Bendkowski, Jacek (Coworking in the Organizational Studies Literature, 2023)
Coworking to środowisko pracy nowego typu, wspierające produktywność, kreatywność i innowacyjność pracujących w nim jednostek. Niejednoznaczność tego pojęcia oraz wielość perspektyw poznawczych doprowadziła do związanego z nim chaosu terminologicznego i metodologicznego. Celem niniejszego artykułu jest uporządkowanie obszaru badawczego poprzez przedstawienie badań coworkingu w perspektywie organizacyjnej na podstawie krytycznej analizy literatury przedmiotu.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2023; vol. 67, nr 4, s. 13-22
Keywords: coworking; kreatywność; nowoczesne środowisko pracy; sieci wiedzy; creativity; modern work environment; knowledge networks