Możliwości wykorzystania wybranych technik ultrasonograficznych do monitorowania cyklu jajnikowego suk - Krasowska-Zuber Natalia (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2023)
Celem prowadzonych badań była: 1. Ocena echostruktury oraz wymiarów poszczególnych elementów układu rozrodczego suk w okresie okołoowulacyjnym przy zastosowaniu ultrasonografii w prezentacji B, a także analiza zmian przepływu krwi w tętnicach macicznych i jajnikowych w wybranych punktach czasowych w cyklu jajnikowym przy użyciu technik dopplerowskich.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: ultrasonografia weterynaryjna; monitorowanie cyklu jajnikowego