Fermentowana poekstrakcyjna śruta rzepakowa w żywieniu kurczqt rzeźnych - Michalak Marta (Fermeted rapeseed meal in broiler chickens nutrition, 2023)
Celem niniejszej pracy była ocena możliwości wykorzystania fermentowanej śruty rzepakowej jako komponentu paszowego w żywieniu kurcząt rzeźnych.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: fermentowana śruta rzepakowa; poekstrakcyjna śruta rzepakowa; kurczęta brojlery; wskaźniki produkcyjne; strawność; skład chemiczny mięsa; mikroflora jelita