GNSS troposphere tomography as a part of weather forecasting systems - Trzcina Estera (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2023)
W ramach niniejszej pracy przeprowadzono szerg badań mających na celu ocenę możliwości zastosowania techniki tomograﬁi troposfery GNSS jako źródła obserwacji dla systemów prognozowania pogody.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: GNSS troposphere tomography; numerical weather prediction; data assimilation; tomographic parameterisation