Porównanie skuteczności różnych programów szczepień świń w aspekcie zwalczania cirkowirozy - Iskrzak, Paweł (Comparison of the effectiveness of different pig vaccination programs against porcine circovirus type 2, 2023)
Celem badań własnych była ocena skuteczności różnych programów immunizacji świń przeciw PCV2 z wykorzystaniem dostępnych na rynku preparatów.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: cirkowiroza świń; PCVD; PCV2; BOF; zakażenia subkliniczne; wyniki produkcyjne