CSR a konsumenci (wybrane zagadnienia eksploracyjno-ontologiczne) - Antczak, Zbigniew (CSR and Consumers (Selected Ontological-exploratory Issues), 2010)
Autor przedstawia koncepcję społecznej odpowiedzialności rzedsiębiorstw/biznesu (SOP/B, Corporate Social Responsibility – CSR), przyjmując punkt widzenia konsumenta. Analizuje zakresy znaczeniowe zachowań konsumenta oraz ukazuje CSR w świetle najnowszych badań nad postawami konsumentów.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 129, s. 199-208
Keywords: społeczna odpowiedzialność przedsiębiorstw; konsument; globalizacja; megaprywatyzacja